Spelwereld

Spelwereld

In landen die beheerst worden door magie en goden leven mensen een hard, maar niet onaangenaam, leven. De meeste mensen moeten hard werken voor hun levensonderhoud en zullen hun leven lang niet meer worden dan waar ze voor geboren zijn. Onder de leiding van adel en religieuze orders begint het land weer vorm te krijgen na een lange tijd van oorlog.

Er is eindelijk rust na de lange oorlog die het gebied verscheurde. Alleen het ingrijpen van de groothertog van Dosforks en zijn legers bracht een vrede die niemand meer verwachtte. Maar tijd vloeit en vergaat en oude allianties en verdragen krijgen scheuren.

“Ieder land heeft zijn helden nodig!” Deze door de groothertog vaak gebruikte zin wekt beelden van grote strijders en machtige magiërs die begeleid door priesters grootse heldendaden plegen in de naam van alles wat heilig en groot is. Maar de waarheid is dat het juist de kleine mensen zijn die de grootste daden doen in deze wereld. Juist deze mensen die niet hun rust konden vinden in het gebruikelijke leven van adel en leenschappen, van priesters en geloof, van leermeesters en ambachten, die meer wilden zien van de wereld dan hun kleine dorp. Juist deze mensen zorgen ervoor dat op dagelijkse basis kleine heldendaden gedaan worden om ervoor te zorgen dat de tandwielen van de wereld blijven lopen.

Maar waan je niet veilig in deze wereld. Om onze helden heen begint de wereld die ze kenden te brokkelen en te scheuren. Waar de elfen normaal teruggetrokken leefden, zijn ze nu een stuk aggressiever geworden. De altijd handelsvriendelijke dwergen hebben zich terug getrokken in hun bergen en zijn zowat verdwenen. Ook de andere buurlanden beginnen te veranderen.

In het altijd al militaire Zoltanax heeft een coup plaatsgevonden en begint het nu aan de macht zijnde leger grote hoeveelheden troepen te verzamelen. En het arrogante Iis word overlopen door ondoden van alle maten en vormen. En zelfs binnen de landsgrenzen van Dosfork rommelt het zwaar na het vallen van de Oude Goden. Een diepe geloofscrisis tussen aanhangers van de oude goden en nieuwe goden hebben de hoofdstad Orgdon tot de grond af laten branden en het lijkt niet alsof daarmee de rust weergekeerd is.

Al deze grote gebeurtenissen laten hun sporen achter in het binnenland, want zelfs de kleinste gebeurtenissen vele honderden kilometers ver weg kunnen kleine rampen en spiegeleffecten veroorzaken diep in het binnenland. Alleen dankzij onze groep van Helden kunnen kleine dorpen en gehuchten gered worden van de effecten van deze wereldse gebeurtenissen.

Ben jij een van deze helden?